2020-09b ingemars.se


ingemars.se (2020 - 09 - 27)


Back to basic, ingemars.se!


Jag har hållit på i mer än 20 år på nätet. Att jag började berodde på att jag saknade en sida som fokuserade på numismatik och myntsamlande, eller helt enkelt jag ville att min hobby skulle synas och finnas med på internet. Idag är situationen en annan och vi är relativt välförsedda med myntsidor. Även på sociala medier är numismatiken väl representerad. En utveckling som jag gillar! Under många år har skrivandet på hemsidan konkurrerat med annat skrivande, nu kommer jag åter att fokusera på ingemars.se..


Det finns alltid en risk att det som skrivs tolkats som uttryck för andra engagemang, men så har aldrig varit fallet. Målet har alltid varit att vara obunden att skriva om det som just då ”snurrar i mitt huvud”. Har också försökt hålla en god ton på sidan. Numismatik och myntsamlande är inte politik, det är en hobby!


Har genom åren fått många påtryckningar och gliringar om att jag borde skriva ”si eller så”. Visst kan jag ofta ha inspirerats av vad som sägs, men har alltid försökt hålla min egen linje. Vill att sidan ska vara oberoende och detta för numismatikens bästa. Hade när sidan var relativt ny en absolut favorit vad gäller mynthandlare (Ahlström), men det hindrade mig inte från att även marknadsföra andra handlare, samma sak idag jag har en favorit! Många vill synas bland länkarna (och i Agendan) och jag tror att 90 - 95 procent av de förslag jag fått (åtminstone vad gäller svenska sidor/ evenemang om mynt) också finns med. Men om det varit sidor som inte känts seriösa eller äkta så har dessa aldrig kommit på tal. Detta oavsett med vilken intensitet, med vilka kraftord som påstötningar gjorts.


Efter några års time-out när sidan levt en relativt tynande tillvaro kommer den nu åter att aktiveras. Har fått många nya kontakter och mycket positiv feedback under pandemin när många suttit ensamma hemma och förstår att det behövs en aktiv myntsida. Ska nu försöka fokusera på sidan och tona ned och avveckla andra engagemang. Tror att det behövs en ideell och fristående sida om mynt och numismatik. Jag vill alltså försöka hitta tillbaka till den glädje- och inspirationskälla som numismatiken och myntsamlandet faktiskt är.


Senare i höst ska jag börja studera numismatik på universitetet. Här på sidan kommer jag att föra dagbok över vad kursen behandlar och mina intryck från densamma. Vill du följa med i vad som lärs ut är du varmt välkommen att följa mig på Ingemars Myntsida. Förhoppningen är att du ska få inspiration och finnas med bland de sökande nästa gång en liknande kurs anordnas!


Har du tips på ämnen du tycker jag ska ta upp, tveka inte, skicka dessa till mig! Jag vill försöka hålla en så bred inriktning om numismatik och myntsamlande som möjligt.


Nu kör vi! Ingemars Myntsida!


 

Månadens plus: Att jag efter något års funderande äntligen hittat tillbaka till numismatiken! 


Månadens minus: Allt ful-spel som pågår bakom kulisserna i numismatikens annars så underbara värld.


Ingemar