2021-01 Slut på jullovet


Slut på jullovet (2021-01-13)


I år blev det en riktig långledighet för min del. Hade lite för mycket outtagen semester och den 11 december var min sista arbetsdag. Startade på halvfart förra vecka men nu är det åter heltid. Detta år blev det inte bara semester, det blev också ett jullov eftersom jag studerar! Men även det lovet tog slut i dag då det var dags för en föreläsning om Grekiska mynt. Mycket intressant föreläsing och dessutom mycket trevliga mynt. Kanske de antika mynt är framtiden för mig? Jag har mycket att lära på det området!.Nu kanske det inte riktigt har varit lov från studierna. Den 28 december anlände hemtentan. Jag gick "all-in" direkt i åtminstone två dagar, men måste erkänna att den senaste veckan har jag inte ägnat många minuter till att försöka besvara frågona. Men tentan ska lämnas in på söndag så risken är väl att jag får ägna mycket av den lediga tiden fram tills dess åt att besvara frågorna. Tror samtidigt att jag sänkt ambitionsnivån något. Tänkte från början att ett VG skulle sitta bra, vet inte men just nu är jag nog nöjd med ett G. Vi får se vad som kan åstadkommas de kommande dagarna...


Annars är det väldigt lungt på myntfronten. Vi får väl skylla på "den andra vågen" av pandemi. Nu har i alla fall vaccin börjat delas ut så förhoppingsvis har vi någon form av "flockimmunitet" om några månader eller om ett halvår. Därefter kan livet säkert så sakteliga börja återgå till det normala. Vi får ställa våra förhoppningar till hösten.


Idag blev det ett kort inlägg och jag får istället ägna mig åt tentan... Men det kommer ett nytt inlägg redan imorgon då den sista föreläsningen på kursen genomförs. Ämnet är spännande - Metalldetektorers användning (inom arkeologin).


Ingemar