2020-10 Äntligen!

Äntligen!  (2020 - 10 - 02)


Jag säger som Gorgon gör på sin blogg (eller som Gert Fylking brukade göra när en för den stora allmänheten helt okänd författare presenterades som vinnare av Nobelpriset!). ÄNTLIGEN!


Oj vad vi myntsamlare har gått och trånat efter att få besöka en mässa. Nu finns alltså möjligheten, mässan i Borlänge kommer som planerat att genomföras nästa helg. Tror den senaste mässan i Sverige var den som Myntklubben Skilling Banco anordnade den 29 februari. Det bara dagarna före Covid fanns på allas läppar och då det ännu bara var några enstaka utlandsturister som var konstaterat smittade. Två veckor senare utlystes i princip "undantagstillstånd" i världen. Min arbetsgivare följer riktlinjerna och jag har inte besökt min arbetsplats sedan 16 mars.Efter det att larmet gick har i princip alla mässor både i Sverige och utomlands ställts in. Några mindre privata tillställningar har dock genomförts, dock inga offentliga. Tror att det finns ett stort köpbehov just nu och att mässan kommer bli en succé både för arrangör, besökare och utställare! 

Jag hade gärna åkt till Borlänge, men måste avstå då annat är planerat aktuell helg.


Tycker det är ett bra initiativ att köra mässan, höstens enda? Men det vilar ett stort ansvar både på arrangör och dig som besöker mässan. Vi befinner oss fortfarande i en pandemi och den andra vågen kan vara nära förestående.


Planerar du ett besök i Borlänge, följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, alternativ sprita händerna. (Kontakt med sprit i andra former rekommenderas inte, eftersom det försämrar omdömmet...)
  • Håll minst en armlängds avstånd (eller som arrangören skriver på hemsidan, 2 meter) till andra.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt till mässan än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken

Respektera också arrangörens anvisningar. Är det 50 personer i lokalen får du "lydigt" stanna utanför och vänta på din tur. Likaså om arrangören gör bedömningen att det är för trångt kring vissa handlarbord, argumentera inte emot. Tillhör du en riskgrupp stanna hemma.


En nära släkting var lite  oförsiktig? Nu är hen både ung och vältränad, men var ändå klart medtagen under förra veckan då infektionen härjade i kroppen. Träffade personen troligen bara dagar före smitt-tillfället och klarade mig, men nära var det... Jag avstår gärna från att smittas och gör så fram tills dess att ett vaccin är framtaget.


Saker och ting går fort just nu och nya besked kan komma snabbt. Kolla därför för säkerhets skull Falu-Borlänge Myntklubbs hemsida innan du åker 


Jag önskar lycka till! både till arrangör, utställare och besökare!


Ingemar