2020-12b UR-play


Numismatik på UR-play (2020-12-11)


Ekonomiska museet, Kungliga myntkabinettet har i samarbete med UR-play publicerat en rad trevliga föreläsningar digitalt under temat Ekonomi och mynt. Ett riktigt bra initiativ!. För att nämna några av dessa presentationer med ekonomisk inriktning finns följande utlagda på UR-play: "Plåtmynt", "Loheskatten", "Världen första mynt", "Sveriges först mynt och mynt från vikingatiden", "Den ärkebiskopliga myntningen", "Guldmynt och blodsklipping", "Västeråsskatten" och "Vikingatida myntfynd - Fyndet i Hjälarp". Den senare en riktigt lång föreläsning på 31 minuter av professor Moesgaard, klart sevärd.


UR-play serien är som sagt ett bra initiativ som säkert tilltalar oss som redan idag "är sålda" på numismatik, historieintresserade i största allmänhet men säkert även många andra. Det är så här intresset för numismatik ska spridas, tillgängligt för alla och presenterat i en relativ lättsam form!Klicka på bilden för att komma till UR-play . 


Att bedriva numismatik digitalt under pandemin tycker jag är utmärkt, nu när vi är många som sitter i "karantän" och "som ska undvika sociala kontakter"!


Trevlig helg!

Ingemar