Ingemars Myntsida går nu in på sitt tredje år, den första sidan lades ut på internet den 15 maj 1998.

Antalet besökare under dessa år är nästan 25.000 och antalet besök har stadigt ökat (1998- 2000, 1999- 13500 och till dags dato 2000- 9500. Hur många unika besökare som besökt sidan sedan starten har jag ingen uppgift på, men den sista månaden har drygt 400 olika adresser besökt hemsidan.

Under de gångna åren har jag knutit ett stort antal nya kontakter och mitt intresse för mynt har bara ökat. Jag rekomenderar fler samlare att presentera sig på nätet, det ger samlandet en ny dimension. Nu är det inte bara samlare som hört av sig utan också många "privatpersoner" med intressanta mynt. Via e-mail och inscannade bilder har jag värderat ett stort antal mynt, allt från vanliga 1900-talsmynt till mer ovanliga mynt. Ett par trevliga plåtmynt, en samling provmynt varav några troligen är unika, medeltida mynt och sällsyntheter från 15-1800-talet är några exempel. Ett antal köp har det blivit men också förmedling av kontakter, vilket åtminstone resulterat i en handfull mynt på de större auktionerna. Jag kan bara konstatera att det finns mycket bra svenska mynt hos icke-samlare i Sverige och utomlands!

Sidan kommer att finnas kvar även framöver. Jag lägger ut bilder och text när något intressant dyker upp. Har Du något intressant får du gärna skriva och berätta. Saknas något på Nyhetssidan, skicka mig en blänkare (det kan gälla nya böcker, lagerkataloger, auktioner etc), likaså om det saknas någon myntlänk. Desto komplettare myntsidan är, desto större behållning av myntsidan får Du när Du surfar in på den, Du har säkert kunskaper som någon annan saknar och viceversa!

Naturligtvis svarar jag på alla mail, även om det bara gäller värdet på en tioöring från 1969!

 

 

(Ingemars Myntsida)