Ranking av de auktionssiter som finns på Internet.

1. Tradera Sammanslagningen med mrBid har fungerat riktigt bra. Idag finns det över 300 svenska mynt på siten och antalet förefaller öka dag för dag. Tradera liknar i mycket mrBid, vilket är positivt. mrBid har trots allt varit den bästa svenska myntauktionen på nätet. Avgifter för säljaren. Sidan är nu den hetaste myntauktionssiten i Sverige
2. iBazar (upphört) f.d. Bamba som köptes upp av iBazar. På Bamba-tiden den i särklass största auktionssiten för mynt. Efter övertagandet och namnbytet tappade siten många av sina kunder. På senare tid har den dock återhämtat sig och är idag en riktigt bra site.
Det är gratis att köpa och sälja, låga avgifter om Du vill synas lite extra.
I snitt ca 500 objekt.
3 eBay Världens största auktionsfirma med en stor avdelning mynt. På ebay kan Du köpa det mesta.
Det svenska utbudet är begränsat, men det utländska enormt! Se dock upp om Du köper dyrare objekt. De flesta säljarna kommer från USA, ett land utanför EU. Detta medför att mynten kan beläggas med moms (25%) när de kommer in i EU. Momshanteringen är inte gratis utan såväl tull som fraktare brukar ta ut avgifter. Detta innebär ibland ett påslag upp till 50% på klubbat pris.
Det är gratis att handla på eBay. Säljaren betalar från 0.30$ för att lägga upp ett objekt och sedan max 5% på försäljningspriset. Vill Du synas extra kan Du mot betalning välja ett stort antal tjänster.
I snitt ca 200 svenska objekt. Totalt tiotusentals mynt till salu
4 QXL En av de större auktionsfirmorna på nätet i Sverige. Avdelningen med mynt är dock mer begränsad. En del handlare väljer att sälja mynten på QXL. Vilker innebär att en del pärlor dyker upp bland ett annars ganska enkelt utbud.
Möjlighet till repeterng av osålda objekt. På QXL finns också möjlighet till slå-till-pris. Det går att sälja/köpa mynten till ett på förhand bestämt pris innan auktionen är slut. Möjlighet till repetering av inlagda objekt upp till fem gånger.
Det är gratis att handla. Skall Du sälja tillkommer en avgift på upp till 5% av försäljningspriset. Mot låga avgifter kan Du exponera dina objekt lite extra.
I snitt ca 200 objekt.

(Ingemars Myntsida)