Ny adress till myntsidan.

Jag tvingas åter att ändra adressen till Myntsidan. Orsaken är alla Spam (skräpmail) som jag får. Problemet är s.k. robotar som söker igenom Internet i jakt på e-mailadresser. Hittar roboten en e-mail adress (dvs en textsträng innehållande ett @) så registreras adressen. Adressen säljs sedan till hugade spekulanter som i sin tur vill ha adressen för att skicka reklam till densamma. Reklamen gäller ofta porr-siter eller rena bondfångar-siter. Jag har sett annonser i amerikanska tidningar där man erbjuder CD-skivor med upp-emot en miljon e-mailadress för några dollar. Den senaste tiden har jag varje dag fått över 20 mail med icke önskvärd reklam... Det är tredje gången jag tvingas byta adress. På skoj loggade jag in mig på adressen jag hade före e_mynt, senaste kollen där var i slutet av juli, nu fanns där 1521 nya mail...

Självfallet vill jag att Du som besökare av Myntsidan skall kunna kontakta mig om Du har några frågor eller synpunkter på sidan. Därför byter jag nu adress till:

Min förhoppning är att denna adress skall vara giltig i ett par år. Jag kommer dock de närmsta månaderna att även bevaka e_mynt@hotmail.com, men på sikt kommer jag att helt övergå till den nya adressen.

 

Hur skydda sig mot oönskad reklam?

Självfallet vill man ha en adress på sin hemsida. Detta är ju nödvändigt för att kunna kommunicera med besökarna. Jag har tidigar valt att skriva ut min adress i fulltext och dessutom haft adressen som en "klickbar"-länk till Ditt e-postprogram. Framöver kommer adressen inte att vara "klickbar" och adressen kommer inte att skrivas ut. Det Du ser ovan är en vanlig GIF-bild som Internets robotar inte kan tyda, inte ännu i-alla-fall. Allt för att "spammare" inte skall förstöra adressen. Har Du problem med Spam med e-mailadressen på din hemsida, men inte vet hur Du gör en Gif-bild, kontakta mig så hjälper jag Dig!

 

 

(Ingemars Myntsida)