FriMynt 2005 (16 och 17 april)

Så var det snart april och åter dags för årets stora begivenhet för oss myntsamlare, FriMynt. Förra året kändes det lite tunt med besökare och handlarnas lager var heller inte det bästa. Vi får hoppas att 2004 var ett mellanår och att det blir stor uppslutning i år.

Det är 31 gången som mässan hålls. Så mässan får väl ses som ett vårtecken om något.

Tycker du om att trängas är det lördagen som gäller. Vill du titta på mynt i ett något lägre tempo rekomenderas söndagen. Söndagen brukar ha lite av karaktären "dagen efter" och troligen skulle det räcka med en endagsmässa. De flesta samlarna finns på mässan på lördagen, vilket naturligtvis medför att godbitarna också hittar köpare denna dag.

De senare åren har allt mer av handeln av mynt för oss amatörsamlare flyttas till internet. Alla samlare har nog via nätauktionerna knutit bra kontakter med andra samlare. Kontakter som sedan upprätthållits via telefon och e-mail. På mässan har du säkert stor chans att stöta på dina samlarkollegor.

Sverige är avlångt och avståndet till Helsingborg kan vara stort. Vill du inte åka dit på egen hand, kontakta någon myntförening när dig. Flera föreningar ordnar för en billig penning bussresor till FriMynt.

Väl mött i Helsingborg!

 

FriMynt 2005
Idrottens Hus, Helsingborg

Lördag 16 april 11.00-17.00
Söndag 17 april 11.00-15.00

Entré 60 kronor

(Ingemars Myntsida)