FriMynt 2003

Så var det snart april och åter dags för årets stora begivenhet för oss myntsamlare, FriMynt. I år går mässan av stapeln helgen 5-6 april och som vanligt sker den på Idrottens Hus i Helsingborg.

Det är 29 gången som mässan hålls. Arrangören utlovar mer än 50 utställare.

Utbudet på mynt brukar vara så stort att du faktiskt får räkna med en heldag för att hinna syna alla mynthandlares lager. Tycker du om att trängas är det lördagen som gäller. Vill du titta på mynt i ett något lägre tempo rekomenderas söndagen. Söndagen brukar ha lite av karaktären "dagen efter" och ibland undrar jag om det inte skulle räcka med en endagsmässa. Min erfarenhet är att de flesta samlare är där på lördagen, vilket naturligtvis medför att godbitarna också går åt på lördagen.

Själv samlade jag mynt i många år utan att besöka mässan. Efter första besöket för ett antal år sedan, har det blivit ett måste att vika en helg varje år för Helsingborg, en trevlig tradition. Mässan har varje år inneburit ett antal intressanta nyförvärv till samlingen!

De senare åren har allt mer av handeln av mynt för oss amatörsamlare flyttas till intrnet. Alla samlare har nog via nätauktionerna knutit bra kontakter med andra samlare. Kontakter som sedan upprätthållits via telefon och e-mail. På mässan har du säkert stor chans att stöta på dina samlarkollegor.

Sverige är avlångt och avståndet till Helsingborg kan vara stort. Vill du inte åka dit på egen hand, kontakta någon myntförening när dig. Flera föreningar ordnar för en billig penning bussresor till FriMynt.

Väl mött i Helsingborg!

 

FriMynt 2003
Idrottens Hus, Helsingborg

Lördag 5 april 11.00-17.00
Söndag 6 april 11.00-15.00

(Ingemars Myntsida)