FriMynt 2002

Så är det dags för årets stora numismatiska händelse i Sverige. FriMynt-mässan avhålls helgen den 20-21 april på Idrotten Hus i Helsingborg. Som vanligt finns de flesta handlarna i Sverige representerade, dessutom finns ett par utländska handlare på plats.

Mässan brukar innehålla mynt för de flesta samlarinriktningar. Samlar du mynt är mässan ett måste, har du inte varit där förut, gör ett besök!. Själv avstod jag att åka de 130 milen tur och retur i många år. Efter första besöket för fem år sedan är jag fast och en vårutflykt till det ofta soliga Helsingborg är numera ett måste. Köerna brukar ringla långa utanför Idrottens Hus minuterna innan det portarna slår upp. Sedan är det bara att slåss om de bästa platserna framför handlarnas bord. Lördagen brukar vara den mest besökta dagen och vill du inte trängas med hundratals andra samlare, rekomenderas söndagen. Väljer du söndagen får du dock räkna med att de flesta "godbitarna" är borta.

Diskussionen på auktionssiten Tradera har de senaste månaderna har mycket kretsat kring om antalet samlare ökat eller ej. Personligen tror jag att en ökning skett de senaste åren, något som också många handlare som jag pratat med har bekräfta. Bra mynt blir idag inte dammiga på lagret. Likaså talar den ökade aktiviteten på Tradera för att många nygamla samlare tagit upp sin hobby. Jag tror att det kan bli rekordstort deltagande i Helsingborg detta år.

Väl mött i Helsingborg!

 

 

(Ingemars Myntsida)